O NAS

BioTehna je prostor, kjer netimo radovednost, eksperimentiramo in raziskujemo zanimive povezave med naravo in tehnologijo. Tu umetniki in znanstveniki kreativno in inovativno združujejo žive materiale z inženirskimi rešitvami in na ta način spodbujajo razmišljanje in zavest o svetu, v katerem bomo živeli v bli��nji prihodnosti.

Razstave, delavnice in predavanja, ki jih organiziramo v okviru BioTehne, so le izgovor za vključevanje vseh tistih, ki jih zanima aktivna izkušnja v naredi-sam laboratorijskih procesih, hekanja različnih živih sistemov, povezovanja živih celic in robotov, učiti se iz ekstremnega sveta rastlin in živali, odkrivanja super zanimivih tehnoloških trikov in spoznavanja tisočerih skrivnosti, ki bodo mogoče že jutri svet, kot ga poznamo, obrnile na glavo.

Pridružite se nam in skočite v vrtinec dogajanja ter spustite z vajeti svojo radovednost in domišljijo. Spoznajte nekatere najbolj inspirativne umetnike, raziskovalce in tehno frike s celega sveta, ki izzivajo naše predstave o svetu, v katerem živimo, in postavljajo drzna vprašanja o prihodnosti, na katere bomo skupaj iskali odgovore.

Galerija Kapelica je drugačna galerija. V njej postavljamo razstave, ki zahtevajo celega obiskovalca, organiziramo dogodke, ki premikajo meje v predstavah o umetnosti in spodbujamo umetnike, znanstvenike, inženirje in druge nemirne kreativce, da se vzajemno inspirirajo in prehitevajo čas, ki tiktaka na urah. V okviru Kapelice smo ustanovili projekt BioTehna zato, da bomo lahko bolj natančno podpirali umetniške projekte, za katere je potrebno zagotoviti laboratorijske pogoje. Delo z živimi sistemi zahteva drugačen umetniški pristop, drugačno galerijo in tudi drugačen način posredovanja ter dojemanja umetniških del.

Hackteria je mednarodna skupnost posameznikov in odprtokodnih bioart iniciativ s sedežem v švicarskem Zürichu. Kot skupinska platforma Hackteria spodbuja sodelovanja med znanstveniki, hekerji in umetniki, ki združujejo in prenašajo svoja znanja. Poleg spletne strani, na kateri nastaja pomemben arhiv za ljudi, ki jih zanimajo naredi-sam bioart projekti, odprtokodni programi in elektronsko eksperimentiranje, partnerji Hackterie pišejo kritične in teoretske tekste, delijo osnovna navodila in znanja za delo s tehnologijami s področja znanosti o živih sistemih in sodelujejo pri organizaciji delavnic, festivalov in srečanj.